Zonnepanelen zijn niet langer enkel weggelegd voor daken. Steeds vaker worden ze ook op de gevel geplaatst. Dit biedt een aantal voordelen, zowel op esthetisch als op vlak van rendabiliteit.

1. Bespaar op je energiefactuur

Hoewel de opbrengst van zonnepanelen op de gevel doorgaans iets lager ligt dan die van panelen op het dak, is dit nadeel vaak te verwaarlozen. De panelen op de gevel produceren immers nog steeds gratis energie, waardoor je bespaart op jouw energierekening.

Hoeveel energie bespaar je?

De exacte besparing hangt af van een aantal factoren, zoals:

  • Het aantal panelen
  • Het type panelen
  • De oriëntatie van de gevel
  • De hoeveelheid zonlicht in jouw regio

Rekenvoorbeeld:

Een gemiddeld gezin met een dak van 100 m² kan met 16 zonnepanelen jaarlijks 4.000 kWh aan energie opwekken. Dit komt overeen met een besparing van € 800 op de energierekening.

Zonnepanelen op de gevel produceren doorgaans 10-15% minder energie dan panelen op het dak. In dit rekenvoorbeeld zou de opbrengst dus 3.400 kWh per jaar zijn, wat overeenkomt met een besparing van € 680.

Rendement zonnepanelen op gevel tegenover dak

2. Esthetiek

Zonnepanelen op de gevel kunnen een moderne en strakke uitstraling aan je woning geven. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en materialen, zodat je ze perfect kan afstemmen op de stijl van jouw huis. Bovendien kunnen ze een saaie gevel een nieuw leven inblazen.

3. Montage

De montage van zonnepanelen op de gevel is een klus voor professionals. Venntech is een ervaren installateur met een team van gediplomeerde vakmensen. Wij zorgen voor een correcte en veilige installatie van jouw zonnepanelen.

Wist je dat…

… de verminderde opbrengst van zonnepanelen op een gevel te verwaarlozen is aangezien de panelen nog steeds een significante hoeveelheid energie kunnen opwekken?

Conclusie

Zonnepanelen op de gevel zijn een esthetische én rendabele keuze. Ze leveren je gratis energie op en kunnen jouw woning een moderne uitstraling geven. Neem contact op met Venntech voor een vrijblijvende offerte.